Ik moest onlangs wat onderzoeken laten doen in het ziekenhuis. Daarvoor was een PCR test vereist. Nu waren de ‘laboratoires’ aan het staken (ja, het zal weer eens niet) en moest de apotheker de test afnemen om vervolgens het resultaat te faxen naar het ziekenhuis. Jawel, faxen. Zonder blikken en blozen. Wie werkt er nu nog met faxen?

Nog zoiets: laatst stonden we een eeuwigheid te wachten achter een oud dametje bij de kassa. Even niet goed opgelet. We weten echt wel beter. Zo’n oud vrouwtje heeft namelijk steevast een even oude tas, met duizend-en-een vakjes mét ritssluitingen. Ergens daar moeten toch haar pen en haar cheques te vinden zijn? Jawel, cheques. Wie werkt daar nu nog mee?

We kunnen er niet omheen. Het zijn achterhaalde toestanden. Terwijl de Fransen meestal juist zo voortvarend van start gaan. Zo hebben de Tempeliers --de ridderorde ontstaan uit voornamelijk Franse kruisvaarders-- al in de 12e eeuw die cheque uitgevonden. Als een schuldbrief. Voor de edelen die bij toetreden hun bezittingen schonken aan de orde. De van oorsprong Orde van de Arme Ridders van Christus werd al snel god hemeltje rijk.

Ook zo’n sterk staaltje Franse innovatiedrift was Minitel. Een soort ‘France-wide-web’ dat gebruik maakte van telefoonverbindingen. Het werd al in 1977 aangekondigd en was daarmee keihard een voorloper van het huidige ‘world wide web’, ofwel Internet. Dan te bedenken dat er nu een poster in Seguret hangt waarop vol trots de spoedige komst van 4G wordt aangekondigd. Echt, het komt nu snel.

Zo zie je maar. Je loopt zo achter. Ook wij. Nog voordat wij naar Seguret emigreerden, hadden we in Nederland al onze website laten bouwen. Over voortvarend van start gaan gesproken. De funderingen van het huis waren amper gestort. Maar we hadden er al zo lang over gedroomd, dat we het zonder moeite voor ons zagen. We wisten precies hoe het zou worden.

Gedurende de afgelopen 13 jaren is de site meerdere keren grondig verbouwd. Wij dachten reuzegoed bezig te zijn. Totdat wij overstapten naar DCG, de Dutch Cloud Group. Een club innovatieve ICT en communicatie deskundigen. Voorzichtig opperden zij de mogelijkheid tot een nieuwe website. Meer van deze tijd. Lekker fris de toekomst in, omschreven ze het. Hun spreuk is ‘let’s talk’. Nu kennen jullie mij een beetje: dat hebben ze geweten. Wekenlang hebben we elke avond met elkaar gemaild over onze website. Waar komt welke foto? Is die uitsnede goed? Hoe krijgen we meer aandacht voor onze activiteiten zonder nou meteen het evenementenbureau Jos &Co te worden? Een hoop werk, waar zij en wij ons een beetje in vergist hadden. Maar het eindresultaat is goed. Wij zijn erg blij met de vele enthousiaste reacties die wij krijgen. Even rust nu. Niet te lang. Voordat je het weet, wordt er bij de kassa wat meewarig gekeken wanneer ik mijn tas aan het doorzoeken ben.

Ook een mooie website samen maken met DCG.  klik hier