Bekijk hier onze activiteiten

Table d’hotes en restaurants op loopafstand

Voor onze gasten van de kamers en de gites serveren wij meerdere avonden per week een 4 gangen diner. Daarnaast hebben wij in het hoogseizoen een BBQ en een Provencaals Tapasbuffet. Ook is het mogelijk om 's avonds een maaltijdsalade te nuttigen voor die dagen dat u het even wat rustiger aan wilt doen. Voor de andere dagen in de week kan men dicht bij 'Le Bouquet de Séguret' heerlijke restaurants vinden. Er zijn zelfs 3 restaurants op loopafstand! 

Wijnactiviteiten

Wijnproeverij en lunch tussen de wijnranken of de cuves

Regelmatig organiseren wij op een wijndomein in Seguret een privé wijnproeverij en aansluitend een uitgebreide lunch tussen de wijnranken. Met zelfgemaakte tapenades, paté, diverse zomerse salades, kaasplankje en heerlijk dessert. Uiteraard genieten we daarbij van de wijnen van het domein.

High Wine

Genieten van de combinatie van 7 heerlijke wijnen van de beste wijnhuizen in onze omgeving en onze huisgemaakte bijpassende hapjes. Op ons terras, in de schaduw van de wijnranken met uitzicht op Seguret.

Wijnroutes

De namen van de ons omringende dorpen laten zich lezen als een exquise wijnkaart: Chateauneuf du Pape, Rasteau, Seguret zelf, Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise. Daartussen 'gewone domaines’ die het ontdekken zeker waard zijn. Wij hebben meerdere wijnroutes voor u uitgestippeld.

Rondleiding en uitleg op een wijndomein

Onder andere elke woensdag kunt u deelnemen aan een uitgebreide wijnproeverij, voorafgegaan door een wandeling door de wijngaard en een duidelijke - in het Engels- uitleg van de vele activiteiten tijdens het productieproces. 

Op de romantische toer?

Na een relaxte wandeling door de wijngaarden, hebben wij lekkere drankjes en hapjes voor jullie klaarstaan op een beschut plekje om van de prachtige zonsondergang te genieten.

Andere activiteiten

Wij organiseren nog veel meer wijnactiviteiten. Zoals zelf je eigen wijn assembleren, een chocolade-wijnproeverij of wandelingen door de wijngaarden. Ook houden wij de vele wijnfestiviteiten voor u in de gaten en reserveren graag voor u een plekje daar.

 

Rondleiding door Seguret met tapasbuffet

Wist u dat Seguret ooit veroverd is door de Prins van Oranje? Dat Séguret 5 eeuwen in handen was van de Paus? Of dat Séguret in 1955 bijna verlaten en vervallen was, maar in 1982 tot de allereerste groep van mooiste dorpjes van Frankrijk werd benoemd? Leer deze en nog veel meer leuke weetjes tijdens onze rondleiding. Aansluitend serveren wij een uitgebreide tapasbuffet met zicht op Seguret  

Nostalgie in een 2cv

Nostalgie in een 'lelijk eendje' (2CV):
Een middag ouderwets genieten van een rondrit in een 2CV, met een door ons verzorgde heerlijke picknickmand en uitgestippelde route door het prachtige Provençaalse landschap.

Wandelen en fietsen

De Dentelles van Montmirail - op 5 minuten rijden van Le Bouquet de Seguret- is een prachtig wandelgebied. Ook wandelen en waden door de Toulourenc is een populaire attractie bij onze gasten. Daarnaast hebben wij maar liefst 15 wandelroutes voor u, variërend in moeilijkheidsgraad, zodat u een uitgebreide keuze heeft tussen wandelen tussen de wijngaarden en oude dorpjes of juist sportief klimmen en klauteren. Vele van deze routes starten vanaf Le Bouquet de Seguret.

Naast de Mont Ventoux (op slechts 16 km afstand van le Bouquet de Seguret), nodigt onze omgeving uit tot heerlijke fietstochten. Met uw eigen (e-) fiets of met een van de (e-) fietsen die wij graag voor u huren. Wij hebben diverse gedetailleerde routebeschrijvingen voor u klaarliggen. Volop keuze dus. Fietsen kunnen veilig in onze afgesloten garage gestald worden.


Daarnaast hebben wij een speciale e-bike route voor u uitgestippeld die langs de mooiste middeleeuwse dorpjes, wijngaarden en fijne terrasjes gaat. Wij verzorgen de lunch en laden tegelijkertijd de accu's op.

Olijven

Op een half uurtje rijden van 'Le Bouquet de Seguret' begint het al: boomgaarden vol knoestige stammen van de vaak eeuwenoude olijfbomen. Met name de olijfolie uit Nyons behoort tot de beste ter wereld. Wij hebben een prachtige tocht voor u klaarliggen, compleet met picknickplaatsen, olijfoliemolens en prachtige uitzichtpunten. Ook hebben wij een wandeling van ongeveer 2 uurtjes door de olijfboomgaarden met aansluitend een wijnproeverij en een aperitief van tapenades. Bovendien is er de mogelijkheid om te leren hoe olijfolie geproefd moet worden en de verschillende soorten te onderscheiden.

Lavendel

Bij ons in de buurt liggen meerdere prachtige lavendelvelden die afwisselend bloeien van medio juni tot de tweede helft van juli. Maak aan de hand van onze routebeschrijving een heerlijke geurende en kleurende lavendeltocht. Of geniet van een rondleiding en picknick tussen de lavendel, maak de eigen lavendelzeep en crèmes of pluk de lavendel en maak daarvan de eigen olie.

Omgeving

De Mont Ventoux

Op slechts 16 km van 'Le Bouquet de Seguret' ligt de Géant de Provence: Le Mont Ventoux. Voor de Mont Ventoux beklimmers serveren wij desgewenst het ontbijt vroeger, zodat de grootste drukte en warmte vermeden kunnen worden. Niets mag natuurlijk de Tocht der Tochten in de weg staan. Voeg u bij ons klassement. Welke tijd dan ook, iedereen die de top weet te bereiken, verdient alle respect.

De Dentelles de Montmirail

Wij kijken uit op misschien wel het mooiste wandelgebied van Zuid Frankrijk: de Dentelles de Montmirail. Een stevig en sportief traject maar zeker de moeite waard. We hebben de uitgestippelde route voor u klaar liggen

De Toulourenc

Waden door de rivier de Toulourenc is een van de meest populaire activiteiten van onze gasten. Heerlijk afkoelend en prachtige natuur

De Provençaalse markten

Een wandeling over een Provençaalse markt is een feest voor alle zintuigen. De mooiste markten zijn door de Franse instanties gekroond met ´Les Parasols d´Or´. Maar liefst 8 daarvan liggen dichtbij 'Le Bouquet de Séguret'

De romeinse historie

Op 8 km van ons ligt Vaison la Romaine. Hier hebben opgravingen een winkelstraat, villa’s, patriciershuizen, theater, sportschool en thermen blootgelegd. Binnen een half uurtje rijden staat u voor het prachtige Theatre Antique van Orange. Ook steden als Arles en Nimes met hun indrukwekkende Romeinse historie zijn binnen een uur rijden te bereiken.

Oude dorpjes en kastelen

Lekker slenteren door nauwe straatjes en uitgebreid lunchen op de gezellige terrasjes: onze streek is rijkbedeeld met prachtige oude dorpjes. Seguret behoort zelfs officieel tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. En terecht!
Naast de vele middeleeuwse dorpen en prachtige kerken, is de omgeving van 'Le Bouquet de Séguret' ook rijk aan indrukwekkende kastelen: Grignan, Suze-la-Rousse en helemaal dicht bij huis het kasteel van Barroux. Op een uurtje rijden van 'Le Bouquet de Seguret" liggen plaatsen als Gordes, Roussillon, Bonnieux en de bekende abdij van Senanque.  

Golfen

Er zijn drie golfcourses dicht in de buurt (bij Orange en Avignon en l'Isle sur la Sorgue). Ook kunt u daar de golfuitrusting huren. 

Lekker niets doen

Onze gasten vinden privacy en rust erg belangrijk. Lekker genieten aan het zwembad, op de loungebanken of de (privé)terrassen. Met een goed boek en tussendoor petanque spelen. Even niets doen

Vaison la Romaine Gourmet

Op 10 minuten rijden van ons ligt Vaison la Romaine. Een Romeins en middeleeuwse stad ineen, met archeologische opgravingen, nauwe straatjes, gezellige terrasjes, kathedralen, fonteinen en een feodaal kasteel. Loop mee met onze privérondleiding en geniet van de culinaire verrassingen die wij voor u verzorgd hebben.